Most v Kročehlavské ulici musí jít k zemi, je v havarijním stavu. Výpadovka z Kladna bude kvůli tomu do listopadu uzavřená

12. březen 2019 14:28

Výpadovka z Kladna je v Kročehlavské ulici uzavřená kvůli demolici a stavbě mostu. Dnes byl úsek silnice první třídy číslo 61 uzavřený pro veškerou dopravu, objížďka pro osobní vozy vede přes Pražskou ulici v Kladně. Nákladní doprava je vedena přes obec Stehelčeves a kladenskou část Vrapice.

„Znovu v provozu by výpadovka měla být letos v listopadu“, řekla dnes ředitelka Správy Praha Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Iva Chalupová.

Most je starý přibližně 50 let, už loni byl v havarijním stavu, který se přes zimu ještě zhoršil. Do konstrukce mostu zatéká a železobeton je značně poškozený především v okrajových částech, na kterých leží mostní konstrukce. "Provedli jsme kontrolu pevnosti a kvality betonu, která dopadla špatně, nestačilo by to opravit pouze povrchově" uvedl ředitel úseku kontroly staveb ŘSD Jiří Hlavatý.

Bourání stavby bude nutné podle Chalupové provádět postupně po jednotlivých nařezaných částech, protože pod ním vedou sítě včetně horkovodu.

Stavbu nového mostu a jeho zprovoznění chtějí silničáři stihnout do začátku listopadu. Nový most bude založený na pilotech, s nosnou konstrukcí ze železobetonu. Náklady přesáhnou 30 milionů korun. Smlouvu s dodavatelem prací uzavřelo ŘSD v únoru.

Řidiče v Kladně letos čeká řada dalších uzavírek, pokračovat bude například i rekonstrukce Doberské ulice a ulice Milany Horákové, kde je zadavatelem kraj. Zhruba za dva týdny bude také uzavřena ulice Generála Klapálka.

autor: Kristýna Vašíčková | zdroj: ČTK
Spustit audio