Most přes dálnici D4 u Řitky je v havarijním stavu a byl okamžitě uzavřen

25. duben 2019 13:00

K uzavření mostu došlo na základě mimořádné prohlídky, při které bylo zjištěno, že jeho technický stav ohrožuje bezpečnost provozu. Uzavírka se dotýká i autobusových linek 318, 320 a 448.

Objížďka byla stanovena od Prahy přes exit Řitka souběžně s D4 do Mníšku pod Brdy a dále přes Čisovice. Ve směru od Strakonic je objízdná trasa stejná, ale v opačném pořadí. 

Mimořádná dopravní opatření ve veřejné dopravě již byla také uskutečněna. Změnily se trasy autobusových linek a do některých zastávek nebudou do odvolání autobusy vůbec zajíždět.

Helena Frintová z krajského úřadu uvedla, že na rekonstrukci mostu již byla zpracována projektová dokumentace a bylo vypsáno výběrové řízení na zhotovitele stavby. Nabídky lze podávat do 15. května. Stavební práce by měly začít v červnu nebo červenci.

Linka 318:
Ruší se zastávka Řitka. Linka je výchozí/ukončena v zastávce Řitka,hl.sil. Zastávka Řitka je zrušena.
Linka 320:
Ve směru do Prahy neobsluhuje zastávku Řitka,Bučina (jede dále po dálnici). Ve směru Mníšek p. Brdy bez omezení.
Linka 448:
- spoj ve 13:20 ze zastávky „Mníšek p. Brdy, Náměstí“ jede po dálnici do zastávky „Řitka, Hl. sil.“ odkud pokračuje jako linka 318 směr Praha, Smíchovské nádraží (neobsluhuje zastávky Mníšek p. Brdy, ÚVR, Řitka, Bučina a Řitka)
- spoj ve 14:20 ze zastávky „Mníšek p. Brdy, Náměstí“ jede po dálnici do zastávky „Řitka, Hl. sil.“ odkud pokračuje jako linka 318 směr Praha, Smíchovské nádraží (neobsluhuje zastávky Mníšek p. Brdy, ÚVR, Řitka, Bučina a Řitka)
- spoj v 15:20 ze zastávky „Mníšek p. Brdy, Náměstí“ jede po dálnici do zastávky „Řitka, Hl. sil.“ odkud pokračuje jako linka 318 směr Praha, Smíchovské nádraží (neobsluhuje zastávky Mníšek p. Brdy, ÚVR, Řitka, Bučina a Řitka)

(zdroj ROPID)

autor: JMys
Spustit audio