Moravskoslezští policisté přistihli 212 řidičů při rychlé jízdě

4. duben 2019

Dvě stě dvanáct řidičů, kteří překročili povolenou rychlost, přistihli policisté při středeční kontrolní akci v Moravskoslezském kraji. Zkontrolovali celkem 729 vozidel, přičemž 255 řidičů, tedy více než třetina, porušilo zákon. Policie to dnes zveřejnila na svých internetových stránkách.

Na místě policisté vyřídili 242 přestupků a rozdali pokuty dohromady za více než 180.000 korun. Zbývajících 13 věcí se bude řešit ve správním řízení.

Policie dnes v celém Česku měří rychlost. Podívejte se na seznam míst v Moravskoslezském kraji

Měření rychlosti (ilustrační foto)

Také moravskoslezští policisté se dnes připojují k celorepublikové dopravně-bezpečnostní akci zaměřené na dodržování rychlostních limitů.

Policisté například zjistili, že dva lidé řídili pod vlivem alkoholu. „Tři osoby neužily bezpečnostní pásy. Nevyhovující technický stav mělo šest z kontrolovaných vozidel,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Do akce bylo během 24 hodin nasazeno v kraji téměř 90 policistů, kteří se zaměřili především na dodržování rychlosti. Místa, kde rychlost měřili, vybrali i na základě tipů od lidí.

Bezpečnostní policejní akce zaměřená na dodržování rychlosti se konala v celém Česku. Policisté zjistili celkem zhruba 3200 přestupků, přičemž překročení povolené rychlosti se týkaly dvě třetiny z nich.

zdroj: ČTK
Spustit audio