Mobily a tablety jsou dobrý sluha, ale zlý pán

22. květen 2019

Květen je podle tradiční čínské medicíny měsícem srdce. Nehledejte v tom ale příliš romantiky, znamená to, že srdce je v tomto období náchylné k oslabení. Měli bychom mu proto věnovat více pozornosti a péče. O emocích spojených se srdcem v poradně celostní medicíny hovoří terapeutka Dagmar Chmelířová. Přidává i výživová doporučení pro srdce. Jak naše životy, prožívání a srdce ovlivňuje virtuální realita? Poslechněte si.

Spustit audio

Související

  • Květen nás chytá za srdce

    Pokud by měla být Česká republika skutečně srdcem Evropy, jak se to u nás někdy říká, potom by na sebe musela vzít nemalou odpovědnost. 

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.