Mladoboleslavští budou o extraligu bojovat počtvrté za sebou v baráži

6. duben 2012

Hokejisty Mladé Boleslavi čeká čtvrtá baráž o extraligu v posledních čtyřech letech. Rozhodla o tom prohra Bruslařského klubu v 11. kole skupiny o udržení na ledě Litvínova 1:2 v prodloužení. Ve druhém utkání si vezou tři body z ledu pražské Slavie hráči Karlových Varů za vítězství 4:3.

První třetina zápasu o bytí a nebytí nebyla v Litvínově na stadionu Ivana Hlinky příliš pohledná a gólmani se skoro nezapotili. Po návratu z kabin se hosté dostali do vedení zásluhou Davida Výborného. Mohli se ale radovat necelé tři minuty.

Lukeše sice nejprve v obrovské šanci vychytal Hübl, jenže domácí hráč dostal téměř okamžitě šanci na reparát a pohotovou tečí Kubátova nahození vyrovnal. Do konce normální hrací doby už gól nepadla a tak dospělo utkání do prodloužení.

V tom se střídaly šance na obou stranách, ale rozhodlo vyloučení Tomase, které potrestal 39 sekund před jeho skončením Lukeš. Těsně před závěrem došlo i na taktické přeměřování holí. Hostující lavičce tento tah vyšel, protože hokejka litvínovského kapitána Ručinského nevyhovovala pravidlům. Domácí oplatili stejnou mincí a neprošla hůl gólmana Hübla.

Karlovy Vary vstupovaly do zápasu na Slavii s tím, že bez ohledu na výsledek v Litvínově potřebují získat dva body. V polovině úvodní části je dostal do vedení Kumstát, jenže Slavia mezi22. a26. minutou po gólech Tomáše Hertla, Tomáše Pospíšila a Vladimíra Růžičky otočila stav na 3:1.

Kapitán karlovarských Kumstát pak ve 32. minutě snížil, ve 45. minutě vyrovnal a za 44 vteřin dokonal obrat. Čtyři branky v jednom zápase dal nejlepší střelec základní části už na začátku října ve 4. kole dlouhodobé soutěže na ledě Sparty při vítězství 5:3.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 11. kolo:

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. F. Lukeš (Kubát), 65. F. Lukeš (V. Hübl) - 22. D. Výborný (Beňovič, Balaštík). Rozhodčí: Kalivoda, Fraňo - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Diváci: 4950

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:4 (0:1, 3:1, 0:2).
Branky a nahrávky: 22. T. Hertl (Vondrka, Kuboš) 25. Pospíšil z trestného střílení, 26. V. Růžička ml. (Micka, Sklenář) - 10. Kumstát (Pech), 32. Kumstát (Prošek, Pech), 45. Kumstát (T. Sýkora, Mocek), 46. Kumstát (Zaťovič, Pech). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Horinek, Lhotský. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 2415

autor: jbk
Spustit audio