Mladoboleslavská automobilka předala policii 19 nových Superbů

23. leden 2018

Policie dnes v Mladé Boleslavi převzala prvních 19 vozů Škoda Superb, které se zapojí do hlídkové služby na dálničních tazích České republiky. Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto vyhrála loni tendr na dodávku 38 těchto vozidel, zbylých 19 aut dostane policie v druhé polovině letošního roku. Celkem za ně zaplatí 64 milionů korun.

Vozy od Škodovky přebral policejní prezident Tomáš Tuhý a ředitel dopravní policie Tomáš Lerch. Nové dálniční speciály jsou vybavené zvláštní policejní vestavbou - tedy skrytými majáky nebo nahrávacím zařízením, které zaznamenává přestupky. Superby pohánějí nejsilnější benzinové motory a mají pohon na všechna kola. Ke zrychlení z nuly na 100 kilometrů za hodinu stačí vozidlům pouhých 5,8 sekundy, přičemž maximální rychlost dosahuje 250 km/h.

"Služba u dálniční policie vytváří ty nejnáročnější podmínky, v nichž je možné automobil provozovat. Vyžadují se nejen vynikající jízdní vlastnosti a výkonný motor, ale také robustnost a odolnost vůči opotřebení. Automobily musejí snášet extrémní zátěž a při tom spolehlivě fungovat. Proto nás velmi těší, že policie vložila důvěru do vozů značky Škoda. Je to další praktické ocenění jejich kvalit," řekl šéf prodejní organizace Škoda Auto Česká republika Luboš Vlček.

autor: Lenka Pištěková | zdroj: ČTK
Spustit audio