Mládežnický hokej ve Frýdku-Místku dostane dotaci města

7. březen 2019

Malí sportovci hokejového klubu Frýdek-Místek mají zajištěné peníze na fungování. Zastupitelé schválili další dotaci na jejich podporu.

Hokejový klub dostal od Frýdku-Místku jen část dotace. Kvůli údajné zpronevěře

Hokej (ilustrační foto).

Jen do konce března má zajištěné peníze na fungování malých sportovců Hokejový klub Frýdek-Místek. Zastupitelé města klubu totiž neschválili dotaci v plné výši, ale jen čtvrtinu z požadovaných téměř 10 milionů korun. Klub se potýká s nezaplaceným dluhem a údajnou zpronevěrou, kterou šetří policie. A někteří zastupitelé měli obavy, aby město o peníze při případné exekuci, nakonec nepřišlo.

Její vyplácení je ale spojeno s řadou podmínek, které klub musí plnit, řekl náměstek primátora Pavel Machala (ČSSD). Klub se totiž potýká s nezaplaceným dluhem, bez dotace by ale měl mládežnický hokej ve městě problémy dál fungovat.

„Je několik termínů, kdy tam budeme posílat peníze. To znamená, že pokud by došlo k něčemu nestandardnímu, jsme připraveni čerpání dotace zastavit. Vzhledem k tomu, že se tam vyměnilo vedení, věřím, že v hokeji už bude všechno v pořádku,“ dodal Machala.

autor: iha
Spustit audio