Milovníky přírody čekají na farmě Wenet v Broumově spokojená zvířata. Mohou je pohladit i nakrmit

17. listopad 2019

V Otovicích na okraji Broumova v Královéhradeckém kraji, blízko polských hranic se na bezmála čtyřech hektarech rozkládá rodinná farma Wenet. Obklopuje ji příroda, které dominují kopce Broumovských skal, Javoří hory, Ruprechtický Špičák a na dohled od areálu jsou i siluety broumovských památek v čele s benediktýnským klášterem.

Farma Wenet je určená všem milovníkům zvířat, rodinám s dětmi, školám i školkám. Je zvířecím rájem pro hospodářská i exotická zvířata. Řadu z nich si návštěvníci mohou pohladit, případně je i nakrmit, poslechnout si jejich příběhy a prožít v jejich přítomnosti hezké chvíle.

Zelené a rozkvetlé části areálu a romantická zákoutí lákají na jaře a v létě k relaxaci, pro děti jsou připravené interaktivní cedule, houpačky, prolézačky, naučná stezka a další atrakce. Otovičtí farmáři patří mezi jedny z největších chovatelů lam v České republice, v chovném stádu pečují o lamy krotké, guanaka a lamy alpaky.

„Chováme u nás lamy, oslíky, od roku 2008 velbloudy, drůbež, husy, prasátka, dikobrazy, pštrosy, okrasné papoušky, klokany Bennettovy, lemury kata, ovečky, kozy, skot zebu a další. Většina zvířat je kontaktních, návštěvník je vidí z bezprostřední blízkosti, mnohá může nakrmit. Ale ne tak, že by jim rozbalil a dal slupnout svou svačinu, kterou si přibalil na cestu. Pokud si s sebou vezme třeba mrkve nebo jablka, pak budeme jen rádi. Jinak si může při vstupu do našeho areálu koupit vhodné krmení a pak naše zvířátka sám podělit,“ přibližuje spolumajitel farmy Martin Weber a dodává, že farmářský areál postupně dál vylepšují. Pro další sezónu chystají třeba nové výběhy pro antilopy, zakrslé zebu nebo jeleny sika.   

Ozdobou Farmy Wenet v Broumově je velbloudí pár

Rodinná farma v Otovicích na okraji Broumova je za hezkého počasí otevřená celoročně. V jarní a letní sezóně od 10 do 17 hodin, na podzim a v zimě od 10 do 14 hodin. Mimo hlavní sezónu chovatelé uvítají, když se budete předem informovat telefonicky nebo emailem. Zaparkovat je možné přímo u areálu, z Broumova se k farmě dostanete pěšky asi za dvacet minut.

autor: VaW
Spustit audio