Miloš Kopecký byl svůdník, ale mně nenadbíhal, říká představitelka Iny z Nemocnice na kraji města Andrea Čunderlíková

Téměř čtyřicet filmů, přes deset seriálů, role v Bakalářích, účinkování v zábavných pořadech - to je bilance jedné z nejkrásnějších hereček své generace, která se však už herectví tolik nevěnuje, ale pořád na ni diváci vzpomínají.

Na rozhlasovou Pohovku Jožky Kubáníka usedla Andrea Čunderlíková, aby zavzpomínala na své slavné filmové role, ale i na herce Miloše Kopeckého, od jehož narození před nedávnem uplynulo 100 let.

„Moc jsem si jej vážila a ráda jej pozorovala při práci i mezi natáčením,” přiznává sympatická dáma a přidává zážitky ze společné práce. „Dokázal na svoji stranu dostat každou ženu, protože když s ní mluvil, dával jí pocit, ze ona je ta hvězda, ona je ta nejkrásnější a nejchytřejší,“ říká představitelka Iny z Nemocnice na kraji města, která po boku Miloše Kopeckého strávila mnoho měsíců. „Mně ale nikdy nenadbíhal, nebo jsem si toho nevšimla, ale bavilo mě jej sledovat,” přiznává s úsměvem. Zároveň vypráví, proč roli Iny původně odmítla a jaké to bylo, když poté listovala scénářem a místo dlouhých textů viděla pouze krátké věty. „To bylo strašné. Čtete jen: ‘Já vím. Já nevím.’ To i moje rodina byla z Iny zděšená, protože já jsem úplné jiná,” přiznává dnes s odstupem mnoha let.

Zároveň ale v milém rozhovoru vzpomíná Andrea Čunderlíková i na další snímky a slavné osobnosti, ať to byla Dana Medřická, Jiří Sovák, nebo Vladimír Menšík. „Vladimír Menšík měl neustále dobrou náladu a měl krásný vztah k dětem,” vybavuje si a přidává i příběhy z natáčení snímku Pět holek na krku, kde byla obsazena do první hlavní role pod vedením slavného režiséra Evalda Schorma. Dnes se už Andrea Čunderlíková herectví aktivně nevěnuje, ale diváci na ni nezapomínají. „Zrovna minulou neděli ke mně domů přišel fanoušek pro podpis,” usmívá se.

Jožka Kubáník ze zákulisí rozhovoru prozrazuje:

„Skáču lidem do řeči, nenechám je domluvit, jsem opakem Iny z Nemocnice na kraji města,” říká o sobě paní Andrea Čunderlíková a já jsem byl z toho před naším společným rozhovorem trochu nervózní, protože to pak nemusí dopadnout dobře. Stal se ale pravý opak. Povídání bylo tak milé, vděčné a laskavé, až mi bylo líto, že trvalo jen tak krátce.
Jožka Kubáník

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.