Michala Redla neznáme, politická rozhodnutí nikdo neovlivňoval – členové hnutí STAN ve Zlínském kraji se od obviněného zlínského podnikatele distancují

22. červenec 2022 12:05

Členové hnutí STAN ve Zlínském kraji se distancují od obviněného zlínského podnikatele Michala Redla, který podle policie figuruje jako hlavní člen v korupční kauze Dozimetr. Podnikatel, který je soudem uznaný jako nesvéprávný, podle politiků hnutí STAN neovlivňoval politická rozhodnutí v regionu.

Michala Redla neznáme, politická rozhodnutí ve Zlínském kraji nikdo neovlivňoval – tak reagují členové hnutí STAN v regionu na dotazy, které se týkají obviněného zlínského podnikatele.

Čtěte také

Zlín jako město ale prověří lidi, kteří byli dosazování do vedení městských firem. Zlínský kraj se pak chystá prověřit smlouvy, které jako radní uzavíral Petr Gazdík.

„Hlavně nás zajímá, s jakými lidmi byly uzavírány smlouvy, zdali bylo všechno v pořádku. Chceme mít čistý stůl, a proto tento úkol byl uložen odboru vnitřního auditu, aby nám tuto kontrolu zpětně provedl,“ vysvětluje hejtman Radim Holiš z hnutí ANO.

Výsledky vnitřního auditu by měli krajští radní znát koncem srpna.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související