Mezi Žleby a Ronovem nad Doubravou na rozhraní Středočeského a Pardubického kraje se srazily vlaky. Na místě zasahovali hasiči i záchranáři

4. březen 2019 13:13

U Ronova nad Doubravou došlo v pondělí po poledni k železniční nehodě. Srazila se zde lokálka s manipulačním vlakem. Na místě by podle prvotních informací hasičů mělo být několik zraněných lidí. 

České dráhy uvedly, že podle prvotních informací je na místě deset až 12 zraněných, podle záchranářů bylo zraněných pět. Provoz na trati byl až do podvečera přerušen.

"Tři osoby utrpěly lehká zranění, hlavně naraženiny dolních končetin a hrudníku, byli převezeni do nemocnice v Čáslavi. Dva lidi s těžším zraněním, jeden s frakturou bérce a další s poraněním hlavy byli sanitkou transportováni do krajské nemocnice v Pardubicích," řekl ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý. Přivolaný vrtulník odletěl prázdný.

Srážka vlaků mezi Žleby a Ronovem nad Doubravou

Ve vlaku v době nehody cestovalo asi 15 lidí, někteří podle strojvedoucího sami odešli. "V tuto chvíli nelze vyloučit, že k nehodě došlo v důsledku lidské chyby," uvedl specialista Českých drah Petr Šťáhlavský. Podle Drážní inspekce škoda dosáhla asi 1,55 milionu korun. 

U nehody vlaku nedaleko Žleb zasahovali hasiči i záchranáři
autoři: ČTK , Redakce stanice Region-střední Čechy
Spustit audio