Mezi Pardubicemi a Chrudimí týden nebudou jezdit vlaky

3. únor 2019 06:10

V pondělí začala série výluk na trati z Pardubic do Chrudimi. S komplikacemi musí cestující počítat celý týden. Některé vlaky budou zrušené a nahradí je autobusy.

V pondělí ráno ještě odjely ranní vlaky a provoz se zastavil v 7:40, výluka potrvá do 14:15. A to samé se bude opakovat celý týden, až do pátku. Každý den bude zrušených 14 spojů, které z Pardubic obvykle vyjíždějí.

Důvodem je klasická údržba trati. Dělníci budou opravovat koleje, kácet stromy a likvidovat zeleň v bezprostřední blízkosti železnice.

Autobusy místo vlaků

Cestující musí přestoupit do náhradních autobusů. Ty budou zastavovat většinou na stanovištích klasických linek. Cestující si ale musí dát pozor na to, který spoj si vyberou. Bude jezdit přímá linka Pardubice-Chrudim, další bude zajíždět k nádraží v Rosicích a připravený je i autobus, který zastavuje ve všech stanicích.

Kvůli přestupování můžou mít podle dopravce vlaky zhruba desetiminutové zpoždění. A pokud se autobusy zdrží v koloně, nemají cestující jistotu, že stihnou přestup v Rosicích. Přípojné vlaky tam budou čekat maximálně pět minut.

Spustit audio

Související