Mezi Bojkovicemi a Slavičínem měsíc nepojedou vlaky, Budou se opravovat koleje i mosty

29. duben 2020

Společnost Arriva vlaky, která zmíněný úsek osobními vlaky obsluhuje, zajistí pro cestující náhradní autobusovou dopravu.

Provoz na železniční trati mezi Bojkovicemi na Uherskohradišťsku a Slavičínem zastaví od 3. května téměř měsíční výluka.

Společnost Arriva vlaky, která zmíněný úsek osobními vlaky obsluhuje, zajistí pro cestující náhradní autobusovou dopravu. ČTK to dnes řekl mluvčí skupiny Arriva ČR Jan Holub.

Výluka začne 3. května od 8:00 a potrvá až do 1. června, kdy by měla skončit v 17:00. "Všechny vlaky v době výluky budou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou, která pojede dle pravidelného železničního jízdního řádu. Náhradní autobusovou dopravou budou nahrazeny i spoje končící nebo začínající na zastávce Bojkovice město," uvedl Holub.

České dráhy vypravují z Bojkovic každé ráno spěšný vlak směřující do Brna. Mezi stanicemi Bojkovice město a Bojkovice po dobu výluky nepojede.

Omezení na trati číslo 341 souvisí s pracemi, které si naplánovala Správa železnic.

Týkají se údržby a opravy kolejí nebo rekonstrukce mostů. Na začátku května nepojedou několik dní vlaky Českých drah také mezi Otrokovicemi a Vizovicemi na Zlínsku. Výluka na trati číslo 331 začne 1. května v 07:10 a skončí 4. května ve 20:00. Způsobena je připravovanou údržbou a opravou kolejí. Po dobu výluky budou cestujícím namísto vlaků k dispozici náhradní autobusy.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související