Medvěd zmizel v lesích, politici se objevili všude. Zprávy z kraje jednou větou

Od pondělí do pátku. Nabízíme vám přehled události v kraji.

Medvěd, který byl hitem sociálních sítí minulý týden a lidé ho viděli v Novém Hrozenkově, Pulčinách, Březůvkách nebo Doubravách, zmizel. A pohybuje se tak možná v lesích v Beskydech, možná se vrátil na Slovensko.

Medvěd u Doubrav

Vrcholí předvolební kampaň, nejde si jí nevšimnout. Politici visí doslova všude a slibují vše všem.

Požár rodinného domu s garáží v Halenkovicích na Zlínsku způsobil škodu za zhruba dva miliony korun. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, při události nebyl nikdo zraněn

Teploty klesly na některých místech kraje v bodu mrazu a začalo se topit. O deset dnů později než v minulém roce.

V Modré se otevřela stezka nad výběhem praturů. Stezka z modřínového dřeva vede tři až čtyři metry nad venkovní expozicí.

Stezka nad výběhem praturů v Modré

Myslivci ze Zlínska převzali 4700 kusů nových pachových ohradníků. Během víkendu je rozmístí kolem oblasti zamořené africkým morem prasat. Původní, narychlo vyrobené ohradníky byly toxické a mohly ohrozit přírodu.

Kroměřížská radnice dokončila bourání prvních domů v lokalitě Račín, kde žijí sociálně slabí lidé. V první etapě demolice byly zbourány dva obytné domy a jedna technická budova.

Sté výročí založení Československa bude v Hradčovicích na Uherskohradišťsku připomínat Pamětní kámen ve tvaru československé vlajky.

Pomník v Hradčovicích

Spor o lyžařský svah ve Zlíně pokračuje, zůstane tak v letošní sezoně pro lyžaře zavřený. Důvodem je spor Sportovních klubů (SK) Zlín, které svah vlastní, a podnikatele Michala Cepka, jenž měl svah dlouhé roky v nájmu

Nákup posledního klíčového pozemku pro stavbu dopravního terminálu připravuje radnice ve Valašském Meziříčí. Poslední část plochy o rozloze zhruba sedmi tisíc metrů čtverečních chce koupit v roce 2019 od Českých drah.

Policie navrhla obžalovat čtyřiapadesátiletého řidiče, který v lednu narazil s autobusem do rodinného domu v Haluzicích na Zlínsku. Muž je obviněný z obecného ohrožení z nedbalosti, v případě prokázání viny mu hrozí až pět let vězení.

Nehoda autobusu v Haluzicích

Zlínská radnice opravuje Českou ulici na sídlišti Jižní Svahy. Projekt si vyžádá 50 milionů korun. Práce by měly být hotovy příští rok v květnu

Hokejisté Zlína v pátém kole extraligy prohráli doma s Libercem 2:7. Podle trenéra Martina Hamrlíka se na výkonu jeho týmu projevila rozsáhlá marodka.

Spustit audio

Související