Marcel Chládek bude generálním manažerem fotbalových reprezentací

7. srpen 2015

Bývalý ministr školství Marcel Chládek bude pracovat pro Fotbalovou asociaci ČR. Dnes byl jmenován generálním manažerem reprezentací a akademií. Jeho rolí bude především vyjednávání na úrovni státu, krajů a měst a zajištění optimálních podmínek pro rozvoj elitní mládeže.

„Měl bych mít na starosti i koncepci od mládeže až po A-tým s hlavním důrazem na mládežnické a juniorské týmy,“ upřesnil Marcel Chládek.

„Od září by se mělo pokračovat v projektu akademií, měly by vznikat národní akademie a s tím souvisí druhá část mé práce. A to je fotbalová diplomacie směrem do veřejné správy. Ať už na úrovni centra nebo krajských samospráv, ale také jednotlivých měst a obcí, kde budou vznikat jednotlivé akademie,“ řekl Radiožurnálu bývalý ministr školství, mládeže a tělovýchovy.

Sedmačtyřicetiletý politik v minulosti působil jako fotbalový rozhodčí, trenér nebo funkcionář například v Dukle Praha.

„I proto se na novou práci velmi těším. Vracím do prostředí, ze kterého jsem vzešel. Vracím se do fotbalu, kterým jsem se zabýval i na ministerstvu školství a v téhle funkci se spojuje jak práce s mládeží, tak fotbal,“ dodal Marcel Chládek.

„Reprezentace je výlohou naší práce. V novém sídle jsme vybudovali síň slávy a chceme do ní dále přispívat, proto se snažíme akademiím a reprezentacím zajistit nejen optimální sportovní zázemí, ale také kontinuitu ve spolupráci s kraji a městy, která je pro jejich dlouhodobé fungování důležitá. Věřím, že pan Chládek díky svému zaujetí a znalosti obou prostředí bude velkou posilou,“ řekl předseda FAČR Miroslav Pelta.

autor: jbk | zdroj: ČTK
Spustit audio