Manžel na scéně dokáže podržet i rozhodit, přiznává Linda Rybová

13. únor 2015

Tři děti? Někteří lidé mi říkají, že jsem se zbláznila, přiznala herečka Linda Rybová v rozhovoru pro Český rozhlas Brno.

„Všichni se vždy ptají, jak to zvládám. Člověk to občas nezvládá, ale to k tomu životu patří. A to se může dokonce stát i bez dětí,“ prozradila moderátorce Saskii Mišové.

Herecké manželství je specifické, přiznává i za svého manžela Davida Prachaře. V mnoha představeních hrají společně, což se odráží i na dalším životě – třeba ani třídní schůzky nemají v jejich rodině běžnou podobu.

„U nás se tomu říká tripartity a ty třídní schůzky vypadají jako schůzka rodič – učitel – žák. Chodím tam já, nebo David,“ doplnila.

Ostatně, manželství se projevuje i na scéně, třeba v představení Úča musí pryč, s nímž přijeli do Zlína.

Linda Rybová považuje za příjemné, že se může na partnera na jevišti spolehnout, zná jeho výhody i případné slabosti. „Pak máte nějaký interní fóry, což je zase jako nebezpečný, že se rozesmíváte.

Ale více méně můžu říct, že je to pozitivní,“ míní. Divadlo má podle ní větší výhodu než film – předchází mu třeba i dva měsíce zkoušení, zatímco natáčení je velice rychlé. „A divadlo jakoby trvá, nějak se vyvíjí. U divadla jsem zažila víc těch srdečních chvil,“ naznačila posluchačům Českého rozhlasu.

autoři: Miloš Šenkýř , Saskia Mišová
Spustit audio