Maminčin štrůdl
Vyzkoušejte recept od Ivany Kláskové z Petrova.
Budete potřebovat:
těsto:
listové těsto (rozdělíme na dvě části)
čtvrtlitrový hrnek strouhanky
2 lžíce mletého cukru
kousek másla na osmažení strouhanky
náplň:
100 g másla na rozpuštění
6 větších oloupaných jablek
rozinky
3 lžíce mletého cukru
trocha mleté skořice
vajíčko na potření
Postup:
1. Z listového těsta vyválíme obdélník.
2. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme strouhanku s mletým cukrem.
3. Všechno zamícháme, zlehka osmažíme a odstavíme.
4. V hrnečku rozpustíme máslo, kterým pokapeme listové těsto, zasypeme ho strouhankou po celé ploše, nastrouháme jablka, posypeme je skořicí a mletým cukrem, rozinkami a smotáme.
5. Nohavici propícháme vidličkou a potřeme vajíčkem.
6. Pečeme asi na 180 stupňů asi 15 minut dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?