Maminčin štrůdl

Vyzkoušejte recept od Ivany Kláskové z Petrova.

Budete potřebovat:

těsto:
listové těsto (rozdělíme na dvě části)
čtvrtlitrový hrnek strouhanky
2 lžíce mletého cukru
kousek másla na osmažení strouhanky

náplň:
100 g másla na rozpuštění
6 větších oloupaných jablek
rozinky
3 lžíce mletého cukru
trocha mleté skořice
vajíčko na potření

Postup:

1. Z listového těsta vyválíme obdélník.

2. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme strouhanku s mletým cukrem.

3. Všechno zamícháme, zlehka osmažíme a odstavíme.

4. V hrnečku rozpustíme máslo, kterým pokapeme listové těsto, zasypeme ho strouhankou po celé ploše, nastrouháme jablka, posypeme je skořicí a mletým cukrem, rozinkami a smotáme.

5. Nohavici propícháme vidličkou a potřeme vajíčkem.

6. Pečeme asi na 180 stupňů asi 15 minut dozlatova.

autor: Zuzana Plíšková