Makové kytičky podle Petry Burianové
Dnešní sladký recept z knihy Cesta z těsta pro vás má autorka kuchařky i vítězka soutěže Peče celá země – Petra Burianová. Upečte si makové kytičky!
Jedná se o cukroví, které můžete použít i jako vánoční. Je na principu lineckého těsta, do kterého přidáte mletý mák a slepujete ho rybízovým krémem.
Co budete potřebovat:
- 150 g hladké mouky
- 125 g mletého máku
- 125 g moučkového cukru
- 125 g másla
na krém:
- 2 dcl mléka
- 80 g změklého másla
- 80 g moučkového cukru
- 30 g vanilkového pudinkového prášku
- hrst rybízu nebo několik lžic rybízové zavařeniny
Celý postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Související
-
Hubník nasladko podle Petry Burianové
Zkušená pekařka a vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová se námi podělila o další zajímavý recept, který se jmenuje „hubník“.
-
Zahřívanice podle Petry Burianové
V Apetýtu vám nabídneme recept Petry Burianové z její knihy Cesta z těsta. Nebudeme ale nic péct, budeme připravovat lahodný nápoj na zahřátí.
-
Hrachové placky
Vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová vás až do konce roku bude ve vysílání dopoledního Apetýtu jedenkrát týdně motivovat k pečení a vaření.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...