Mák je chutný a hlavně zdravý, ale pozor na správné skladování
Také pečete vaší rodině makové buchty? Pokud ano, dopřáváte jí tím pěknou porci zdraví. Mák je totiž dobrý na kosti, klouby, zuby, nervy, vlasy i oči.
Pomáhá při nespavosti, léčbě ekzémů a dokonce chrání před mrtvicí. Důležité je ovšem jeho skladování. Vždycky by měl být v uzavřené sklenici, kde se nebude tak rychle kazit a zachová si své typické aroma.
Pokud se vám zdá mdlý, můžete ho lehce přivést k životu. Stačí jej nejdříve nasucho opražit na pánvi a teprve potom pomlít. Uvidíte, že bude zase jako čerstvý. Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.