Lyžařský svah ve Zlíně je stále na prodej. Zájemci o koupi se sice našli, nenabídli ale dost peněz

17. duben 2019 11:33

Sportovní areál ale i přesto, že stále nemá nového majitele, nezůstane nevyužitý. Akce tam uspořádají studenti UTB nebo sokolníci.

Sportovním klubům Zlín, se stále nedaří prodat lyžařský areál nad městem. Poté, co skončily problémy s bývalým nájemcem, už kluby mohou se svým majetkem volně nakládat. Nového majitele svah nad Zlínem zatím nemá, ale důvodem rozhodně není, že by o něj nebyl zájemci. Podle Jaroslava Kotaly, ředitele Sportovních klubů Zlín, však dosud žádný z nich nenabídl dost peněz.

„Víceméně poslední nabídky, který jsem dostali, tak byly pro nás neakceptovatelné, protože ta částka byla nedosahující toho, co jsme si představovali za svah. Ač máme posudky na cenu svahu, tak zájemci nebyli sto toto akceptovat. Takže z tohoto důvodu jsme od těch jednání ustoupili,“ vysvětlil Kotala.

Čtěte takéZlínský lyžařský svah na prodej. Sportovci ho mají zpět po deseti letech

Ani dokud se nenajde zájemce, který by nabídl adekvátní částku, neznamená to, že by svah zůstal nevyužitý. Jak řekl Jaroslav Kotala, klub vyšel vstříc třeba studentům Univerzity Tomáše Bati a umožnil jim tam konání Majálesu. Teď na jaře se na Svahu Zlín představí třeba sokolníci, kteří předvedou výcvik dravců a budou se tu konat taky závody horských kol.

Původní majitel svahu Michal Cepek svah provozoval pod hlavičkami různých firem asi deset let a měl s ním velké plány. Chtěl tam vybudovat bobovou dráhu nebo rozhlednu. Podle SK Zlín ale začal dlužit za nájem, a proto dostal výpověď. Cepek dluhy popírá. Vystěhování potvrdil soud. SK Zlín byly kvůli svahu zhruba rok a půl v insolvenčním řízení kvůli údajným dluhům 50 milionů korun. Jedním z věřitelů a navrhovatelů na vyhlášení insolvence byla společnost Sporthouse CZ Corporations, jejímž jednatelem býval Cepek. Chtěla 30 milionů korun za úpravy, které na svahu během let udělala.

autor: Lukáš Veselý
Spustit audio

Související