Lidé v kraji nahlásili 175 nebezpečných výtluků. Nejhůře jsou na tom vedlejší cesty

Nejhůře jsou na tom silnice druhých a třetích tříd na Kroměřížsku a Vsetínsku. Řidiče na nich čekají vyježděné koleje, rozdrolené krajnice, díry i chybějící dělicí čára.

Podle serveru Výmoly.cz, který je za podpory Radiožurnálu projektem pojišťovny Generali, je v kraji 175 míst, kde jsou výtluky ohrožující provoz.

Jsou mezi nimi třeba silnice v baťovském areálu ve Zlíně na Hlavničkově nábřeží, kruhový objezd v Otrokovicích, cesty v Chropyni a Skašticích nebo silnice z Uherského Brodu do místní části Maršov.

„Po této silnici se téměř nedá jezdit, po celé délce jsou ujeté a rozbité krajnice,“ je napsáno na serveru.

A silničáři se už připravují na opravy cest po letošní zimě. První opravy plánují na duben.

Rozsah zjištěných závad je podle silničářů zhruba stejný, jako v posledních třech letech. A vozovky jsou v lepším stavu, než před zhruba pěti šesti lety.

Podle ředitele Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislava Malého jsou v regionu problémy především kvůli nestabilnímu podloží. Problémy se sesuvy jsou především na Valaškokloboucku a Vsetínsku.

„Celý kraj je geologicky nestabilní. Musíme celkem za velké peníze spravovat malé úseky,“ uvedl Malý.

O stavu silnici v kraji, jejich opravách a také o tom, kde je situace nejhorší a jak jsou vlastně silnice odolné, bude úterní pořad Co vy na to v 17.32.

Silnice z Uherského Brodu na Maršov
autoři: rv , Tomáš Fránek

Související