Liberec opět oslavuje, tentokrát přivezli titul volejbalisté

5. květen 2016

Sotva liberečtí sportovní fanoušci oslavili zisk titulu pro hokejové mistry, můžou znovu otevírat šampaňské díky volejbalistům. Ti totiž obhájili mistrovský titul, když ve finále porazili Brno 4:2 na zápasy. Rozhodující vítězství uhrála Dukla na hřišti soupeře, a to 3:1 na sety.

I když byli v brněnské hale Rondo v drtivé menšině, dokázali liberečtí volejbalisté a jejich fanoušci pořádně hlasitě oslavit mistrovský mečbol. Můžou plynule navázat na veselí spojené se zlatem hokejových Bílých Tygrů.

„Liberec teď žije. Oslavy hokejistů byly dlouhé, tak je vystřídáme,“ těšil se před návratem z Brna čtyřicetiletý veterán Lubomír Staněk, jehož blok finále rozhodl.

Jeho spoluhráče Adama Zajíčka ani netrápilo, že s volejbalovými mistry nebude slavit tolik lidí, jako s těmi hokejovými. „Je mi jedno jestli bude lidí tisíc nebo pět. Hlavně, že tam budeme my z kádru. Užijeme si to i mezi sebou,“ nebál se mladý blokař.

I volejbalisté převzali pohár v hokejové aréně. V Brně totiž finálové zápasy hostila hala Rondo, kde jinak hrává domácí zápasy Kometa. Na šesté finále přišlo 5556 fanoušků, návštěvnický rekord na volejbalové extralize.

„V životě jsem to nezažil a to jsem hrál Ligu mistrů. Nechci se chlubit, ale ani na Lize mistrů nebyla taková atmosféra. Brnu za ní moc děkuji, je to nezapomenutelné,“ svěřil se Zajíček.

Čtěte také

„Snad ani v Liberci na hokeji nebyla takové atmosféra po celou sezonu kromě play-off. Na volejbal je to fantazie,“ ocenil brněnské publikum Staněk.

Liberečtí volejbalisté na rozdíl od hokejistů neslaví titul poprvé. Dukla získala už čtvrté zlato v samostatné české soutěži, poprvé se jí podařilo pohár obhájit.

autor: dan
Spustit audio