Lenka Svobodová představila Team Penning

20. srpen 2013

"Koně mám ráda. Já jsem u koní vyrostla, děda můj měl koně a já jsem s koňmi ve styku od svého maličkého mládí", těmito slovy začala povídání o Team Penningu zákládající členka Team Penningové Asociace v Česku Lenka Svobodová. Řeč byla o koních, které sportují v disciplínách s dobytkem.

Team Penning

Cílem Team Penningu je zahnat telata do rohu. "Musíme na sebe křičet, někdy to není úplně vhodné pro děti, ten rozhovor, ale většinou to funguje", pokračuje Lenka Svobodová. "K tomu, abyste se stali členy Asociace nemusíte vlastnit koně. Hlavní je chuť zkusit si to".

0:00
/
0:00

Navštivte Mitrov v následujících čtyřech dnech

"Máme tam naše kamarádky s dětma a máme tam pro ně připravený čtyři dny na koních. Tak, aby se děti naučily práci okolo, ať už je to sedlání, aby věděly jak koníka nauzdit, co mu vlastně do tý pusy dávaj, aby prostě měly základy na to, aby třeba jednou opravdu mohly s náma závodit", říká Lenka Svobodová, která posluchače Tandemu pozvala na závody do Mitrova, které tam proběhnou 21. a 22. září 2013. "Připraven bude bohatý doprovodný program a farmářské trhy".

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.