Láska může být novým impulsem do života. Jako pro Věru a Jiřího, kteří měli problémy s alkoholem

19. září 2022 08:22

Říká se, že láska kvete v každém věku. Navíc může být i novým začátkem. Přesně tohle může platit i pro dva klienty Domova se zvláštním režimem v Teplicích nad Metují na Náchodsku. Velkou část svého života měli problémy s alkoholem, teď nějaký čas abstinují a nově budou radosti i starosti sdílet jako manželé.

Zahrada Domova se zvláštním režimem v Teplicích nad Metují na Náchodsku. Klienti Věra a Jiří si za malou chvíli řeknou své ano.

Čtěte také

Nevěstě je osmačtyřicet, ženichovi o pětadvacet víc. Svatba je mimořádným okamžikem nejen pro ně, ale i pro zdejší ústav. Něco podobného se totiž děje poprvé v jeho historii. „Prohlašuji vaše manželství za právoplatně uzavřené. Prosím vás, abyste si vyměnili snubní prsteny a stvrdili svůj slib novomanželským polibkem.“

Věra a Jiří se potkali v domově před necelým rokem. Prý to byla láska na první pohled. „Na schodech jsme se potkali. Jiskra přeskočila a teď jsme tady, říká Jirka.

Čtěte také

Také pro Věru bylo setkání osudové a s Jiřím chce zůstat po zbytek svého života. „Přeji si to, Jirka je pro mne všechno. Mám děti, ale Jirka, to nejde ani říct slovy. On je pro mne to nej.

Oba doteď v Domově se zvláštním režimem v Teplicích nad Metují bydleli každý na jiném patře a spolu mohli být jen před den. To by se už brzy mohlo změnit, jako manželé totiž mohou začít bydlet společně.

Na zahradě Domova se zvláštním režimem v Teplicích nad Metují si klienti Věra a Jiří řekli své ano

„V momentě, kdy se nám podaří uvolnit resocializační byt, to znamená, že přesuneme původní obyvatele onoho bytu do vlastního prostředí, kde už budou moci samostatně žít, tak se tam přesunou ženich s nevěstou. Respektive teď už novomanželé. A tam mohou začít pracovat na svém společném životě, vysvětluje ředitelka Domova se zvláštním režimem Lucie Havrdová.

Čtěte také

Do té doby se zaměstnanci zařízení budou snažit novomanželům život co nejvíc zpříjemnit, včetně první společně strávené noci.

Pro tuhle příležitost jim speciálně připravili jeden z pokojů. „První noc určitě bude společná, potvrzuje s úsměvem Lucie Havrdová.

A pokud všechno půjde podle představ novomanželů, budou jednou společně bydlet i mimo areál speciálního zařízení.

Spustit audio

Související