Kytaru je lépe kupovat v kamenné prodejně, radí odborník

13. listopad 2017

Uvažujete o koupi hudební nástroje pod vánoční stromeček? Na kytary, jejich druhy jsme se v pravidelné poradně na Českém rozhlase Vysočina zeptali prodejce hudebních nástrojů Milana Polreicha.

Před nákupem samotné kytary byste měli vědět, jaký styl hudby chcete hrát, radí Milan Polreich.

Pokud se chcete věnovat klasické hudbě, nejlepší je zvolit nákup klasické akustické kytary s nylonovými strunami. Vhodná je pro hráče, kteří navštěvují základní uměleckou školu a věnují se především klasickému hraní.

Pokud navštěvujete kroužek a chcete hrát country, písně k táboráku, je lepší volbou kytara s kovovými strunami tzv. westernová kytara.

Obecně se akustickým kytarám říká španělské kytary, tzv. španělky. Cenově se základní modely kytar pohybují kolem dvou tisíc korun. „Pro dítě koupíte kytaru pod dva tisíce pro dítě, pro většího hráče nebo dospělého nad dva tisíce.“


Amatér by si neměl nikdy pořizovat kytaru přes internet, podotýká Polreich. Kytara totiž patří mezi nástroje, na které je lépe si nejprve zahrát a poradit se s odborně vyškoleným prodavačem.

Ladička

„Pro amatéry je to skvělý pomocník,“ říká Milan Polreich s jihlavské prodejny hudebnin. Pokud ještě nevěříte svému uchu, ladičku si pořiďte s nákupem kytary nebo se nebojte zapůjčit si ji v prodejně. Usnadní vám to práci i muzicírování.

Spustit audio