Kvůli údržbě kolejí nejezdí vlaky mezi Hlinskem a Ždírcem nad Doubravou

12. červen 2017

Kdo plánuje cestu vlakem přes Hlinsko nebo Ždírec nad Doubravou, musí počítat s komplikacemi. Úsek trati mezi oběma městy je uzavřený a spoje tam nebudou jezdit ještě několik dní. Pasažéři tak musí počítat s přestupem na autobus a někteří budou muset přesedat i dvakrát.

Kvůli výluce jsou z provozu vyřazené zastávky Hlinsko, Vítanov, Stružinec a Ždírec nad Doubravou. Úsek trati je uzavřený kvůli běžné údržbě, drobným opravám kolejí a také přejezdu. Výluka ale zasáhne i cestující, kteří míří třeba z Hlinska na Pardubice, nebo v opačném směru - pokud jedou z Pardubic, Chrudimi nebo třeba Slatiňan na Havlíčkův Brod.

Náhradní doprava, žádná kola

Cestující budou muset přesednout na autobus. Náhradní spoje jezdí buď přímo mezi Hlinskem a Ždírcem, ale jezdí i svozové linky ze Stružince a Vítanova, které vozí cestující na hlinecké a ždírecké nádraží, tam je tak čeká další přestup. Zastávky kopírují místa, kde běžně staví vlaky, a navíc stanoviště běžných linkových autobusů. Problém budou mít cestující s jízdními koly, s těmi do autobusů nesmí. Výluka potrvá až do 22.června.

Další výluky

Velmi podobné je to na trase mezi Chocní a Litomyšlí, i tam železničáři pracují na údržbě trati a i tam jezdí náhradní autobusy. Tam výluka skončí o něco dřív, vlaky by měly začít znovu jezdit už v pátek 16. června.

Čtěte také

Od 13. června do 4. července bude také nepřetržitá výluka v úseku Letohrad – Doudleby nad Orlicí. Po dobu výluky budou všechny osobní vlaky nahrazeny autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu.

autor: kop
Spustit audio