Květákové minipizzy

Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

1 menší květák
15-20 dkg sýra
2 vejce
sůl
trochu oregána
sůl, pepř
2 stroužky česneku
olivový olej

omáčka:
lžíce másla
1,5 lžíce mouky
čtvrt litru mléka
3 lžíce parmazánu
stroužek česneku
sůl, pepř

Postup:

1. Na omáčku rozpustíme máslo v rendlíku, přidáme mouku a rozmícháme.

2. Zalijeme mlékem a zahříváme za stálého míchání do zhoustnutí.

3. Ochutíme solí, pepřem a česnekem a odstavíme z plotny.

4. Květák povaříme nejlépe v páře a nastrouháme.

5. Smícháme s utřeným česnekem, vejci, solí, pepřem a oregánem a strouhaným sýrem.

6. Plech vyložíme pečicím papírem, pomastíme olejem a tvarujeme na něj menší placky z květáku.

7. Pečeme asi 20 minut při 210 stupních.

8. Pak pomažeme omáčkou, ozdobíme dle libosti šunkou, listovým špenátem, žampiony a pečeme další čtvrthodinu.

autor: Zuzana Plíšková