Květákové minipizzy
Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
1 menší květák
15-20 dkg sýra
2 vejce
sůl
trochu oregána
sůl, pepř
2 stroužky česneku
olivový olej
omáčka:
lžíce másla
1,5 lžíce mouky
čtvrt litru mléka
3 lžíce parmazánu
stroužek česneku
sůl, pepř
Postup:
1. Na omáčku rozpustíme máslo v rendlíku, přidáme mouku a rozmícháme.
2. Zalijeme mlékem a zahříváme za stálého míchání do zhoustnutí.
3. Ochutíme solí, pepřem a česnekem a odstavíme z plotny.
4. Květák povaříme nejlépe v páře a nastrouháme.
5. Smícháme s utřeným česnekem, vejci, solí, pepřem a oregánem a strouhaným sýrem.
6. Plech vyložíme pečicím papírem, pomastíme olejem a tvarujeme na něj menší placky z květáku.
7. Pečeme asi 20 minut při 210 stupních.
8. Pak pomažeme omáčkou, ozdobíme dle libosti šunkou, listovým špenátem, žampiony a pečeme další čtvrthodinu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.