Kuře na hořčici
Kdysi měla výsadní postavení v kuchyni Řeků a Římanů. Hipokratés se o ní zmiňuje jako o léčivém prostředku. O tisíce let dříve už o ní le věděli Číňané.
Používala se k léčbě kožních nemocí, bolestí hlavy, svalových křečí nebo například také při revmatismu. Řeč je o hořčici, která je jednou z ingrediencí dnešních apetýtových receptů.
Budete potřebovat:
- 1 celé kuře
- hořčici
- sůl
- pepř
- tymián
- citron
- olej
- brambory
- vodu
Postup:
- Kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme, opepříme a hustě potřeme hořčicí.
- Posypeme tymiánem.
- Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka a nebo na čtvrtky.
- Rozložíme na plech nebo do zapékací mísy.
- Osolíme, pokapeme hořčicí a citronem a posypeme tymiánem.
- Na brambory naskládáme kuřecí čtvrtky, podlijeme olejem a pečeme v troubě.
- Občas promícháme, aby se brambory obalily, opekly a získaly výbornou chuť.
- Můžeme trochu podlévat vodou.
- Když je maso měkké a brambory opečené, podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.