Kuře a la Eliška

Recept z Apetýtu s Marcelou Vandrovou 13. května.

Postup:
Potřebujeme zapékací mísu – skleněnou, kamennou či teflonový pekáček.
1 celé kuře naporcujeme, nasolíme vložíme do mísy. Dále potřebujeme ½ kila nastrouhaného sýra, nejlépe Eidam, který vmícháme do 6 rozšlehaných vajec. Touto „dietní“ směsí zalijeme kuře, uhladíme a dáme zakryté do vyhřáté trouby asi na 45 minut. Troubu neotevíráme neb sýr by lidově řečeno „kecnul“. Po uplynutí ¾ hodiny troubu otevřeme, horní poklop opatrně odstraníme (pozor, je tam pára). Necháme dopéct dozlatova.
Kuře je celé zabalené v sýrové podušce a chutná skvěle s bramborovou kaší nebo jen se salátem.

autor: Marcela Vandrová