Kunovický Aircraft i po zavedení sankcí proti Rusku prozatím funguje, hledá ale jiné zákazníky

29. březen 2022 11:12

Výroba v kunovické společnosti Aircraft Industries, která má ruského vlastníka, běží dál beze změny. Firma ale kvůli protiruským sankcím hledá zákazníky v jiných zemích.

Sankce proti Rusku prozatím chod letecké firmy Aircraft Industries z Kunovic na Uherskohradišťsku neohrozily. Od pondělí přitom platí zákaz dodávek zboží a technologií vhodných pro použití v leteckém nebo kosmickém průmyslu do Ruska, kam firma doposud dodávala většinu své produkce. Podle mluvčí Denisy Zapletalové výroba pokračuje beze změny a společnost nechystá ani propouštění zaměstnanců. Výrobce letadel a leteckých motorů v současné době hledá zákazníky na jiných trzích.

Letoun L 410 od kunovického výrobce letadel Aircraft Industries

Aircraft Industries

Aircraft Industries, a.s. má za sebou už více než osmdesátiletou tradici letecké výroby. V současné době se zabývá vývojem, výrobou, prodejem a servisem letounů L 410. Má přibližně  1000 zaměstnanců. Podle informací na webových stránkách společnosti je jejím  vlastníkem společnost OSTOV s.r.o a konečným vlastníkem této společnosti je Andrei Kozitsyn, občan Ruské federace, který zatím nefiguruje na žádném sankčním seznamu.

Spustit audio

Související