Krůtí maso nadivoko a cibulová omáčka

Vyzkoušejte recept od Radoslavy Kubátové z Vojkovic.

Budete potřebovat:
krůtí prsa
slanina
4-6 cibulí
jalovcové kuličky
tymián
hladká mouka
sůl, pepř

Postup:
1. Maso prošpikujeme, ochutíme a obalíme v hladké mouce s tymiánem.

2. Orestujeme ze všech stran.

3. Troubu rozehřejeme na 250 stupňů a do pekáče přidáme nahrubo nasekanou cibuli a 5-8 kuliček jalovce.

4. Na cibuli položíme maso, podlijeme vodou a pečeme na 200 stupňů. Pečeme 1 až 1,5 hodiny a průběžně podléváme.

5. Potom maso vyjmeme a vybereme koření a zbytek rozmixujeme ponornými mixérem.

6. Podle potřeby zahustíme moukou, nebo přilijeme vodu (omáčka by měla být krémová).

7. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky. Podáváme s bramborovou kaší.

autor: Zuzana Plíšková