Kroměřížská radnice obnovuje nákupy pro seniory a znovu spouští nouzovou linku

Město Kroměříž s partnery budou opět zajišťovat nákupy pro seniory a zdravotně postižené. Službu nabídne lidem, kteří nemají možnost si sami nákup zajistit.

Senioři a zdravotně postižení se mohou od pátečních 08:00 obracet na pracovníka městského úřadu na čísle 720 744 884, který jim nákup zprostředkuje. Zajistí jej poté dobrovolníci z Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži a obecně prospěšné společnosti ADRA.

Služba je zřízena pro občany města Kroměříže a jeho místních částí. Rozvoz nákupů bude probíhat v pondělí, středu a pátek, vždy od 08:00 do 15:00.

Objednávky nákupů bude radnice přijímat v pracovní dny, tedy od pondělí do pátku mezi 08:00 a 15:00. "Nakupovány budou základní potraviny, drogistické potřeby, léky a zdravotnické potřeby do částky 500 korun na osobu. Zajištění nákupu a dovoz je bezplatné, hradí se pouze hodnota nákupu," řekl vedoucí radničního odboru sociálních věcí a zdravotnictví Radovan Klabal.

Město podle něj zajistí dobrovolníkům rukavice i dezinfekci a také roušky. "Naší snahou je pomoci, ale také co nejvíce eliminovat riziko nákazy seniorů i dobrovolníků," doplnil Klabal.

Radnice od pátku také obnoví nouzovou informační linku pro obyvatele města, především však také pro seniory a lidi se zdravotním handicapem. Sociální pracovník městského úřadu jim na telefonním čísle 720 744 886 v pracovní dny od 08:00 do 15:00 poskytne informace související s epidemií nového typu koronaviru. Podle vyjádření zástupců města ale bude volajícímu k dispozici i pro obyčejný rozhovor o tom, co občana v souvislosti s aktuálním děním zrovna trápí.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související