Krajem André s Českým rozhlasem Brno

30. květen 2014

Cyklovýlety po Moravských vinařských stezkách organizuje Český rozhlas Brno už několik let. Ani letos jsme vás nepřipravili o zážitek projet se po cestách, po kterých jste třeba ještě nešlapali, a navštívit lidi, které možná ještě neznáte. Prohlédněte si fotogalerii z této akce.

Ve spojení s také už tradiční Expedicí krajem André jsme vám nabídli cyklistické putování v okolí Hustopečí, kde se také 26.června 2010 startovalo.

Výlet vedl po trase Hustopeče - Starovičky - Velké Pavlovice – Vrbice – Kobylí Bořetice – Němčičky - Horní Bojanovice - Kurdějov. Kompletní trasa měřila cca 40 km. Tu bylo možné zkrátit na několika místech, nejkratší okruh pak měří cca 12 km. Tady je orientační seznam zastávek a turistických možností na trase.



HUSTOPEČE – kemp Formanka (razítkovací místo), Dům U Synků (razítkovací místo), ochutnávková soutěž „poznej André“, Vinotéka2006, Smetanova ul.

STAROVIČKY – U Obrázku (razítkovací místo), vyhlídka, výstava vojenské techniky, občerstvení u rybníčku, vinný sklep u rybníčku.

VELKÉ PAVLOVICE – Rozhledna Slunečná (razítkovací místo), Šlechtitelská stanice vinařská, Vinařství Mikulica, Vinařství Reichman, Vinařství Lubomír Zborovský.

VRBICE – U Presu (razítkovací místo), prohlídka kostela a věže, Muzeum obce Vrbice, větrný mlýn, Vinařství Horák Leoš, Vinařství Herzán Jiljí, Vinařství Sedláček Vít, Vinařství Zálešák Radek.

KOBYLÍ – U muzea (razítkovací místo), prohlídka Muzea obce Kobylí, výstava obrazů, návštěva vinotéky, Vinařství Tomčala a Vinařství Rusňákovi v Suchořádské zmole.

BOŘETICE – Kraví hora – sídlo SSKH (razítkovací místo), vyhlídkové lety nad Krajem André – letiště Bořetice, rozhledna Kraví hora, Víno Jedlička & Novák, Vinařství Jambor, Rodinné vinařství Hempl – Kuchyňka, U Surmanů, Penzion pod Kraví horou – vinařství Oujezdský.

NĚMČIČKY – Slovácký sklep (razítkovací místo), sportovní areál s bobovou dráhou, koupaliště, minigolf, tenisové kurty, Vinařství Pavel Čermák, Slovácký sklep, Vinařský dvůr, Vinný sklípek U Komárků, Vinný sklípek U Šalášků, Vinařství P&R Stávek, Vinařství Procházkovi, ZD Němčičky.

20.00 – letní noc na nádvoří kulturního domu

HORNÍ BOJANOVICE – U kulturního domu (razítkovací místo), Vinařství Rous Josef ml., prohlídka obecních sklepů Omasta Stanislav.

20.00 - country večer na koupališti.

KURDĚJOV – Vinotéka hotelu Vinař (razítkovací místo), prohlídka kostela, věže a obecní vinotéky s podzemím, Vinný sklep Kurdějov Radek Sedláček.




Rozdáno bylo 15 hodnotných cen. Výhrou pro účastníky byla např. poukázka na zájezd, kolo, balíčky s cyklistickým vybavením (přilby, světlomety, blikačky, rukavice a další), DVD a CD. Losování proběhlo v rámci odpoledního a večerního programu.

Odpolední a večerní program v rámci cyklovýletu s Českým rozhlasem Brno

Důležitá informace o dopravě vlakem ve směru z Brna a do Brna:
České dráhy významně posílily vybrané spoje. Konkrétně ranní Os 4611 (do Břeclavi) s odjezdem z Brna v 9:12 s kapacitou více než 100 kol a odpolední Os 4632 s odjezdem z Šakvic v 18:02 se stejnou kapacitou kol.

Těší se na vás pořádající město Hustopeče, Nadace Partnerství a Český rozhlas Brno. V případě potřeby a dotazu nás kontaktujte na info@bo.rozhlas.cz.

autor: Marek Zouhar
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.