Krajance
Vyzkoušejte recept od Lenky Skácelové ze Sudoměřic.
Budete potřebovat:
60 dkg polohrubé mouky
3 dcl mléka
špetku krystalového cukru
1 kvasnice
sůl
1 vejce
1,5 dcl oleje
asi 30 dkg škvarků
Postup:
1. Z trochy mouky, cukru, kvasnic a teplého mléka zaděláme kvásek, který necháme asi půl hodiny na teplém místě.
2. Přidáme zbytek ingrediencí (kromě škvarků), zamísíme a necháme půl hodiny kynout.
3. Potom těsto vyválíme, potřeme olejem, posypeme drobnými škvarky a třikrát přeložíme jako lískové těsto.
4. Opakujeme ještě jednou.
5. Rozválíme a vykrajujeme asi pěticentimetrové čtverečky.
6. Rozložíme na plech, potřeme olejem a pečeme dozlatova asi 20 minut na 180 stupňů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...