Krajance
Vyzkoušejte recept od Lenky Skácelové ze Sudoměřic.
Budete potřebovat:
60 dkg polohrubé mouky
3 dcl mléka
špetku krystalového cukru
1 kvasnice
sůl
1 vejce
1,5 dcl oleje
asi 30 dkg škvarků
Postup:
1. Z trochy mouky, cukru, kvasnic a teplého mléka zaděláme kvásek, který necháme asi půl hodiny na teplém místě.
2. Přidáme zbytek ingrediencí (kromě škvarků), zamísíme a necháme půl hodiny kynout.
3. Potom těsto vyválíme, potřeme olejem, posypeme drobnými škvarky a třikrát přeložíme jako lískové těsto.
4. Opakujeme ještě jednou.
5. Rozválíme a vykrajujeme asi pěticentimetrové čtverečky.
6. Rozložíme na plech, potřeme olejem a pečeme dozlatova asi 20 minut na 180 stupňů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka