Kotlet Požarského

Až na carský dvůr se dostalo jídlo, které si dnes připravíme v dopoledním Apetýtu. Restauraci, kde vzniklo, svému příteli doporučoval i známý Alexandr Puškin. Ve skutečnosti je přitom pokrm s dlouhou historií jednodušší než by se mohlo zdát.

Budete potřebovat:

4 střední kuřecí prsní řízky
cca 250 ml mléka
4 rohlíky
60 g másla
1 vejce
sůl, pepř
strouhanka
olej na smažení

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme a zalijeme mlékem.

2. Necháme chvíli stát a pak opatrně vymačkáme z pečiva přebytečné mléko a dáme do mísy.

3. Kuřecí maso pomeleme a promícháme s pečivem, rozpuštěným máslem a vejcem.

4. Rozdělíme na 8-10 části a vytvarujeme bochánky.

5. Obalíme ve strouhance a smažíme v oleji z obou stran dozlatova.

6. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

autor: Zuzana Plíšková