Koncert kapely Fleret na vlnách Českého rozhlasu Zlín. Už dnes v podvečer a také v pondělí

19. duben 2019 09:15

Během exkluzivního koncertu zazní celá řada písní, nejen těch časem ověřených, ale i zbrusu nových. Koncert uslyšíte poprvé už dnes v 17 hodin.

Kapela Fleret je valašský poklad. Doslova a do písmene. Je stále svá, stále pokorně ctí své pevné kořeny, avšak neustále se také vyvíjí, tvaruje a posouvá kupředu. Nerozlučný tandem Zdeněk Hrachový – Stanislav Bartošík, jenž Fleret táhne dlouhé roky, se totiž umí obklopit vynikajícími muzikanty.

A to je na aktuálním repertoáru kapely velmi znát. Levou zadní si Fleret s radostí oprašuje prastaré hity, kterých má na svém kontě nespočet, ale zároveň s chutí tvoří písničky nové, inspirované třeba tvrdým rockem, dobrým popem, nebo dokonce i přímočarým punkem.

Přesvědčit se o tom můžete už dnes a v pondělí 22. 4. (vždy od 17 hodin) na vlnách Českého rozhlasu Zlín, který pro vás natočil nedávný koncert Fleretu ve vizovickém Kulturním domě, tedy na domácí půdě dvorní kapely Valašského království, kde je pokaždé zcela neopakovatelná atmosféra provoněná vynikající valašskou slivovičkou.

S touto partičkou je mi pokaždé krásně – člověk tak nějak zapomene na všechny ty starosti všedního dne.
Jakub Malovaný

"S kapelou Fleret jsem toho prožil opravdu hodně, a to nejen díky společné práci na dvou publikacích mapujících její bohatou pětatřicetiletou historii. Měl jsem tu možnost důkladně nahlédnout, jak se říká, pod pokličku a pokud jsem na začátku zmínil, že Fleret je poklad, neplatí to jenom po stránce hudební, ale i po stránce lidské. Víte, s touto partičkou je mi pokaždé krásně – člověk tak nějak zapomene na všechny ty starosti všedního dne. Proto přes velikonoční svátky zapomeňte na všechny strasti i vy a zaposlouchejte se do písní, díky kterým okusíte všechny ty krásy Valašska," popsal Jakub Malovaný.

Během exkluzivního koncertu zazní celá řada písní, nejen těch časem ověřených, ale i zbrusu nových – z aktuální desky s názvem Všecko bude, kterou si Fleret nadělil k loňským pětatřicetinám. Jak novinku vidí kapelník a frontman vizovické kapely Zdeněk Hrachový? „Všecko bude je pro mě osobně minimálně stejně valašská deska jako její předchůdkyně Hopa Bejbe, ale hlavně je modernější. Máme tam country, metal, popík i punk. A co je podstatné, je to všechno nový materiál, všechno jsou to písničky, které vznikly víceméně v jednom roce. Dohromady to pěkně šlape, protože v sestavě, v jaké jsme desku nahráli, jsme neuvěřitelně sehraní, což je na výsledku znát,“ uvedl.

Příjemný poslech koncertu vám přeje Český rozhlas Zlín a Jakub Malovaný.

autor: Jakub Malovaný
Spustit audio

Související