Kometě znovu nevyšly samostatné nájezdy, Pardubice srovnaly finále na 2:2

Hokejisté brněnské Komety prohráli čtvrtý duel finále play off extraligy s Pardubicemi 1:2 po samostatných nájezdech. Stav série je tak vyrovnaný 2:2.

První dvě třetiny sobotního zápasu nepřinesly žádný gól. Až v 46. minutě poslal Brňany do vedení Balej. V 54. minutě pak srovnal stav zápasu pardubický Bartek.

Znovu tedy rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých Pardubičtí nezaváhali. V gól proměnili všechny tři, na straně modrobílých se naopak neprosadil Josef Balej.

Kometa se musela po pátečním utkání obejít v sobotu bez útočníků Radka Dlouhého a Tomáše Svobody. V prvním útoku tak vedle Leoše Čermáka a Jaroslava Svobody dostal šanci Petr Polodna, který doposud naskakoval ve čtvrté formaci.

Kometě tentokrát nepomohlo ani ohlušující povzbuzování více než sedmi tisíc fanoušků v beznadějně vyprodané Kajot aréně.

Příznivci hokeje sledovali sobotní zápas také na velkoplošných obrazovkách na brněnském náměstí Svobody. Znovu se tam sešlo odhadem možná až dvanáct tisíc fanoušků.

Finálová série hokejové extraligy se teď přesunuje do Pardubic. Další zápas je na programu v úterý od 17:40. Finále se hraje na celkem čtyři vítězná utkání.

Finále play off hokejové extraligy - 4. zápas:

Pardubický kapitán Petr Koukal překonává brněnského gólmana Jiřího Trvaje.

HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:2 po samostatných nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 46. Balej (Čermák, Vašíček) - 55. Bartek (T. Zohorna), rozhodující sam. nájezd Kolář I. Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bláha, Bádal. Vyloučení: 7:4, navíc Kolář I (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Brno: Trvaj (na 1. a 2. nájezd Hovi) - Kováčik, Žižka, Bičánek, Vašíček, M. Hruška, Malec, Švrček - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Polodna - Balej, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, Koreis, H. Zohorna - V. Němec, Švaňhal, Haluza. Trenéři: Venera a Oslizlo

Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II, Klobouček - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, T. Zohorna, Somík - Semorád, Cetkovský, Rákos - Radil, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina

autoři: hon , jbk , Zuzana Plíšková
Spustit audio