Kolony ve Svitavách čekají řidiče ještě několik týdnů

14. září 2018

Průjezd Svitavami po silnici I/34 komplikují práce na opravě kanalizace a vodovodu. Řidiči se musí obrnit trpělivostí a počítat i s výraznějším zdržením.

„Před Základní školou v ulici T.G.Masaryka v tom úseku už máme rekonstrukci vodovodu a kanalizace za sebou,“ říká vedoucí Odboru životního prostředí Marek Antoš. „V jízdním pruhu směrem k Městskému úřadu ještě probíhají práce, tam bude největší komplikace, že potřebujeme protáhnout vodovod až na protější pruh. Tento úsek bude asi nejkomplikovanější.“

Podle jednoho z řidičů, kteří čekají na zelenou, je největší problém na křižovatce před gymnáziem. „Tam se sbíhají dva směry, a když je tam červená, tak je to mazec. Když jede řidič od Poličky, tak se až tak na třetí zelenou dostane do města,“ popisuje délku kolony řidič pan Jiří.

Nepřehlednou křižovatku u Koclířova vylepší odbočovací pruhy

Odbočovací pruhy

Pardubický kraj chce zpřehlednit křižovatku u Koclířova na Svitavsku. Kříží se na ní hlavní tahy I/35 a I/34 a krajská silnice. Nejspíš pomůžou odbočovací pruhy. Jde o místo častých dopravních nehod.

V plánu byla rekonstrukce až příští rok. „Ředitelství silnic a dálnic ale přehodnotilo harmonogram, tak jsme přistoupili k rekonstrukci našich sítí, protože pokud by tu ŘSD udělalo nový povrch a my tam měli špatné sítě, tak bychom pak museli opravy provádět složitě,“ vysvětluje Marek Antoš.

Další omezení na jaře

Práce podle něj budou dokončeny v polovině října a příští rok se bude pokládat nový povrch. „Příští rok přijedou stavební stroje, vyfrézují vozovku a potom se udělá nová vozovka. Ten stav by pak měl vydržet desítky let. Horší to bude s výstavbou okružní křižovatky před gymnáziem. Ta s sebou přinese zase přeložky inženýrských sítí, takže tam to omezení v příštím roce bude myslím docela výrazné.“

S dalším omezením tak musí řidiči počítat na jaře příštího roku.

autor: PAV
Spustit audio

Související