Koláč líné hospodyně
Smíchejte, nalijte na plech, dejte to do trouby. A můžete hodit nohy na stůl. Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
1 hrnek namletého máku
2 hrnky polohrubé mouky
1 ½ hrnku krupicového cukru
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
¾ hrnku oleje
3 vejce
Na dokončení:
marmeláda
čokoládová poleva
Postup:
1. V míse smícháme všechny sypké suroviny.
2. Pak k nim přidáme ostatní, důkladně promícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.
3. Pečeme při 180 stupních asi půl hodiny.
4. Po vychladnutí povrch potřeme rybízovou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.