Kokosovo-čokoládová buchta
Nikam nespěchat, sednout si do křesla, zabalit se do deky a dát si nějakým dobrý čaj. Tak vypadá skoro ideální odpoledne na přelomu podzimu a zimy. Idální „skoro“, protože tomu přece jen něco chybí: kousek dobrého moučníku.
Budete potřebovat:
- 200 g hladké mouky
- 200 g strouhaného kokosu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 4 vejce
- 125 g másla
- 200 g cukru
- vanilkový cukr
na dokončení: čokoládová poleva, strouhaný kokos
Postup:
- Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny.
- Poté přišleháme vejce (jedno po druhém).
- Přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec kokos.
- Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 45 minut.
- Po upečení necháme vychladnout, polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.