Kočičí křik

Záhadnou je původ toho názvu, prý ho snad jídlo získalo kvůli způsobu přípravy - maso musíme nejprve zprudka osmažit a jak maso na tuku syčí, připomíná vřískot. Tedy při větší dávce fantazie.

Budete potřebovat:

  • 500 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 lžíce mouky
  • vývar
  • 2 sladkokyselé okurky
  • citrónová kůra
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
  2. Spolu s nakrájenou cibulí zprudka opečeme na pánvi.
  3. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme trochou vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
  4. V zakysané smetaně rozmícháme mouku a zalijeme maso.
  5. Přidáme na kostičky nakrájené okurky a krátce prohřejeme.
  6. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s noky nebo rýží.

autor: Zuzana Plíšková