Kniha pod vánočním stromkem nesmí chybět

18. listopad 2016
Dobré odpoledne

Knižních novinek všemožných žánrů pro muže, ženy i děti je na trhu celé řada. Stačí se jen rozhlédnout po knihkupectví a hned máte pár dárků pod stromek jistých. S těmi nejzajímavějšími knižními publikacemi nás na Regionu seznámil nejstarší knihkupec v Česku Jaromír Vytopil.

Pan Vytopil prodával knihy už ve svých patnácti letech a je zapsán v Knize rekordů a kuriozit.

Literatura pro muže

Muži si mohou vybrat z následujících knih, které rozhodně nenudí. Postel, hospoda, kostel je kniha, která vypráví o životě populárního katolického kněze Zbigniewa Czendlika. Čtenáři se přesvědčí, že není kněz jako kněz. Co dělá ve svém volném čase, o mediálním světě, ve kterém je tento polský kněz žijící v Česku zajímavou celebritou a řadě dalších aktivit.

Další publikací, která obohatí vaši domácí knihovnu je ta od Andora Šándora známého bezpečnostního experta s názvem Čeká nás pohroma?. Jedná se o životní příběh samotného generála tajných služeb.

Čtení pro ženy

Pavla Jazairiová, známá novinářka a cestovatelka napsala knihu Příběhy. Zavede nás do jihoamerické Kolumbie, Indie a také do dvou evropských velkoměst - Paříže a Říma. Dalším dílem, které stojí za přečtení, je životní příběh s názvem Dáma s prošlou zárukou spisovatelky Marcely Mlynářové. Dívka ze Summer Hillu s dílny Jude Deveraux je kniha, ve které se promítá láska na pozadí pýchy a předsudku, takové čtení s dobrodružstvím.

Nezapomněli jsme ani na malé čtenáře

Strašné pověsti české aneb Hrdinné příběhy Bohemanů uprostřed Evropy od Ivana Krejčího, která navazuje na Staré pověsti české popravdě tak, jak tomu tenkrát doopravdy bylo. Na túru nebo pod stan se určitě hodí praktická příručka, která je ve speciálním obalu, který nikdy nepromokne, vejde se do batohu, a schová před deštěm i váš mobilní telefon. Jmenuje se Přežití v divočině a naleznete v ní řadu praktických rad včetně morseovky, návodu na to, jak zacházet s kompasem.

Spustit audio