Knedlíky s podmáslím

Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

10 rohlíků
máslo
cibule
4 vejce
1/2 litru podmáslí
sůl, pepř
nasekaná petrželka

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, žloutky oddělíme od bílků.

2. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle a smícháme s podmáslím.

3. Směsí zalijeme rohlíky, přidáme rozmíchané žloutky, osolíme a opepříme a necháme asi hodinu stát.

4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s nasekanou petrželkou přidáme k rohlíkům.

5. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

6. Formu na biskupský chlebíček, nebo muffiny důkladně vymažeme, naplníme těstem a ponoříme do pekáče s horkou vodou (tak, aby sahala asi do poloviny výšky formy).

7. V troubě připravujeme asi půl hodiny.

8. Podáváme jako přílohu k omáčkám.

autor: Zuzana Plíšková