Knedlíky s podmáslím

Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

10 rohlíků
máslo
cibule
4 vejce
1/2 litru podmáslí
sůl, pepř
nasekaná petrželka

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, žloutky oddělíme od bílků.

2. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle a smícháme s podmáslím.

3. Směsí zalijeme rohlíky, přidáme rozmíchané žloutky, osolíme a opepříme a necháme asi hodinu stát.

4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s nasekanou petrželkou přidáme k rohlíkům.

5. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

6. Formu na biskupský chlebíček, nebo muffiny důkladně vymažeme, naplníme těstem a ponoříme do pekáče s horkou vodou (tak, aby sahala asi do poloviny výšky formy).

7. V troubě připravujeme asi půl hodiny.

8. Podáváme jako přílohu k omáčkám.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?