Knedlíky s podmáslím
Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
10 rohlíků
máslo
cibule
4 vejce
1/2 litru podmáslí
sůl, pepř
nasekaná petrželka
Postup:
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, žloutky oddělíme od bílků.
2. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle a smícháme s podmáslím.
3. Směsí zalijeme rohlíky, přidáme rozmíchané žloutky, osolíme a opepříme a necháme asi hodinu stát.
4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s nasekanou petrželkou přidáme k rohlíkům.
5. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
6. Formu na biskupský chlebíček, nebo muffiny důkladně vymažeme, naplníme těstem a ponoříme do pekáče s horkou vodou (tak, aby sahala asi do poloviny výšky formy).
7. V troubě připravujeme asi půl hodiny.
8. Podáváme jako přílohu k omáčkám.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?