Klobásové minirolky
Přemýšleli jste někdy, jak vznikly odpolední čajové dýchánky? Vypráví se, že za nimi stála jedna anglická vévodkyně, jejíž apetýt byl silnější než to, co velela tehdejší zvyklost: tedy během dne jen snídani a večeři. Začala tedy s přáteli u dvora pořádat setkání u šálku čaje s drobným občerstvením. A tím byly kromě sladkého pečiva třeba i různé slané sendviče. Ty se k odpoledním čajům ostatně podávají dodnes.
Budete potřebovat:
- 2 balení listového těsta
- 750 g syrové klobásy
- 1 cibule
- 3 vejce
- hořčice
- sůl, pepř
Postup:
- Cibuli nadrobno nakrájím a zpěníme na oleji.
- Z klobásového střívka vytlačíme maso do mísy a promícháme s cibulí, vejci, solí a pepřem.
- Těsto rozválíme a rozřežeme na několik dostatečně širokých pásků, které potřeme hořčicí.
- Doprostřed každého z nich po celé délce upravíme váleček z masa.
- Okraje potřene rozkvedlaným vejcem a zabalíme.
- Rozkrájíme na jednolivé rolky a klademe na plech vyložený pečicím papírem.
- Potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme při 200 stupních asi 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.