Kdo umí, umí! Seznamte se mistry tradičních řemesel a profesí

Půda, slunce, dřina a trpělivost – to je svět vinařů

Výroba vína není jen proces, ale spojuje přírodu s lidským umem. Co vše znamená být vinařem, to zjistíte v reportáži z vinařství Jančura.

Vinařství na jižní Moravě má obrovskou tradici. Vydejte se v reportáži do Kudlovic na Uherskohradišťsku, kde se nachází vinařství Leony a Šimona Jančurových, nejsevernější vinařství na Slovácku.

Jančurovi potvrzují, že vinařův rok není jako ten běžný, ale je od srpna do srpna. A než se z plodů révy vinné stane lahodné víno, je to dlouhá cesta, za kterou se skrývají desítky hodin práce ve vinohradu a potom ve sklepě.

Reportáž připravila redaktorka Českého rozhlasu Zlín Silvie Pospíšilová.

Reportáže o dalších lidech ze Zlínského kraje, pro které se tradice a řemeslo staly osudem a životní náplní, najdete na https://rozhl.as/tradicniremeslaZLkraj

autoři: Silvie Pospíšilová , Růžena Vorlová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat