Kdo má nárok na lázně? Co proplácí pojišťovny? Poslechněte si vše důležité o lázeňství

10. květen 2023

Zvažujete, že se vypravíte do lázní? Pokud ano, vybrat si můžete z lázeňských pobytových balíčků, které si sami zaplatíte. Lázeňskou péči ale proplácí i pojišťovny.

Tématu lázeňství jsme se věnovali ve středečním vysálání napříč celým dnem. Poslechněte si celou sérii reportáží, rozhovorů a zpráv, které s tím souvisí.

Host ve studiu: Irena Vašicová

V pořadu Host ve studiu moderátorka Zora Ježková přivítala Irenu Vašicovou, výkonnou ředitelku a členku představenstva Lázní Slatinice.

Čím jí přirostly Lázně Slatinice k srdci? Jaké vlastnosti musí mít krizový manažer? Proč je důležité umět vykročit ze své komfortní zóny a jak se jí daří naplňovat přání: najít sílu a odvahu žít spokojený život? I tom v našem studiu mluvila. Poslechněte si v audiu níže.

Co dalšího jsme probírali...

V lázních v Bludově na Šumpersku se zaměřují na léčbu dětí trpících nadváhou: V roce 2035 může trpět nadváhou či obezitou víc než polovina obyvatel zeměkoule. V současnosti se s ní potýká každý sedmý člověk. Vyplývá to ze studie Světová federace pro obezitu. Lidí s nadváhou přibývá taky v Česku, kromě dospělých i mezi dětmi a adolescenty. Právě na ně se zaměřují zdravotníci v lázních v Bludově na Šumpersku. S mikrofonem se tam vypravila reportérka Barbora Weinekötter.

Krnovská nemocnice rozšíří rehabilitační oddělení: Větší rehabilitační oddělení nabídne pacientům nemocnice v Krnově. Na výstavbě nové části už pracují dělníci. Bude tam více lůžek, nadstandardní pokoje i respirium. Součástí stavby je také úprava tamního parku.

ANKETA: Jak vám lázně pomáhají a kam do nich nejčastěji jezdíte? Léčivé minerální prameny, ozdravné procedury, masáže nebo zdravotní procházky. Také se už těšíte, až pořádně začne lázeňská sezona a vy si třeba vyrazíte a odpočinete, doléčíte své neduhy? S mikrofonem jsme vyrazili do ulic Olomouce a ptali jsme se vás, při jaké příležitosti do lázní jezdíte?

Trápí vás revma nebo si nevíte rady s ekzéme. Zamiřte do Lázní Skalka na Prostějovsku: Lázně Skalka leží 12 kilometrů od Prostějova v mírně zvlněném terénu posledních výběžků Drahanské vrchoviny. Obec je ukrytá mezi okolními kopci, klienty lázní tak přitahují nejen unikátní minerální prameny, ale také klid, který tu panuje. Zveme vás na návštěvu.

Všechno si můžete poslechnout v přiložených audiích výše.

Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.