Karíčko
Přinášíme další díl z cyklu Jak se vaří ve velké rodině. Příprava jídla vám i s čištěním zeleniny zabere asi hodinu a půl.
Budete potřebovat:
- 2 velké batáty (sladké brambory)
- 2 klasické brambory
- 4 mrkve
- 3 celery
- půlka petržele
- 1 pórek
- pepř
- sůl
- zelená pasta Green Curry Paste (medium)
- 2 smetany ke šlehání
Postup:
- Veškerou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.
- Do poloviny zalijeme vodou.
- Povaříme a ochutíme zelenou pastou (s ní ale opatrně, je pikantní).
- Postupně dochucujeme solí, pepřem a pastou, až jsme s chutí spokojeni.
- Nakonec zjemníme šlehačkou.
- Jídlo je hotové ve chvíli, kdy jsou brambory rozvařené.
Tip: Jako příloha jsou nejlepší tortilly.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.