Julie Dančenková: Návrat kamarádek na Ukrajinu a zdražování

Osmnáctá část seriálu Nový život v nové zemi, který sleduje osudy Ukrajinky Julie Dančenkové a její rodiny v České republice.

Někteří z lidí, kteří uprchli před válkou na Ukrajině, se vrací do své rodné země. Jsou mezi nimi i dvě kamarádky Ukrajinky Julie Dančenkové, se kterou si pravidelně povídá o jejím životě v Holešově redaktorka Petra Kopásková.

Poslechněte si další díl seriálu Ukrajinka Julie Dančenková - Nový život v nové zemi, ve kterém tentokrát uslyšíte nejen příběhy kamarádek Julie, ale i povídání o zdražování v Česku i na Ukrajině.

Julie Dančenková z Ukrajiny

Julie Dančenková

Julie Dančenková (Юлия Данченко) z ukrajinského Kyjeva uprchla brzy po začátku války se svou maminkou a devadesátiletou babičkou do Holešova, který se jim stal dočasným domovem. Jak se jim žije v nové zemi? S jakými starostmi se potýkají a jaké radosti zažívají? Osud těchto tří žen pro vás budeme sledovat.

Premiéry nových dílů vám nabízíme také ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každou druhou středu mezi 17. a 18. hodinou. 

Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY 101,8 (SUCHÝ VRCH)

Chtěli byste se i vy Julie na něco zeptat? Vaše otázky Julii rádi položíme – stačí je napsat na adresu redaktorky Petry Kopáskové: petra.kopaskova@rozhlas.cz .

Všechny díly seriálu Nový život v nové zemí najdete ZDE na webových stránkách Českého rozhlasu Zlín i v podcastových aplikacích MujRozhlasSpotify nebo Google Podcasty pod názvem Příběh Ukrajinky Julie Dančenkové.

autoři: Petra Kopásková , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.