Julie Dančenková: Informace z Ukrajiny a zprávy od přátel

Sedmá část seriálu Nový život v nové zemi, který sleduje osudy Ukrajinky Julie Dančenkové a její rodiny v České republice, kam uprchla před válkou z ukrajinského Kyjeva.

Julie Dančenková z Ukrajiny žije s maminkou a babičkou v moravském Holešově už déle než dva měsíce. Jak se jí žije v Česku? Jaké má informace o dění na Ukrajině? A má zprávy od svých přátel, kteří tam zůstali? O tom si tento týden s Julií povídá redaktorka Petra Kopásková. Dnes tedy uslyšíte, jak Julie vzpomíná na svou rodnou zemi a přátele, z nichž někteří bojovali v ocelárnách Azovstal.

Julie Dančenková z Ukrajiny

Julie Dančenková

Julie Dančenková (Юлия Данченко) z ukrajinského Kyjeva uprchla brzy po začátku války se svou maminkou a devadesátiletou babičkou do Holešova, který se jim stal dočasným domovem. Jak se jim žije v nové zemi? S jakými starostmi se potýkají a jaké radosti zažívají? Osud těchto tří žen pro vás budeme sledovat.

Premiéry nových dílů vám nabízíme také ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každou středu v půl šesté odpoledne.

Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)

Chtěli byste se i vy Julie na něco zeptat? Vaše otázky Julii rádi položíme – stačí je napsat na adresu redaktorky Petry Kopáskové: petra.kopaskova@rozhlas.cz .

Jednotlivé díly seriálu Nový život v nové zemí najdete i v podcastových aplikacích MujRozhlas, Spotify nebo Google Podcasty pod názvem Příběh Ukrajinky Julie Dančenkové.

autoři: Petra Kopásková , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související