Jsem z Valašska a nikdy to nebude jinak, říká hrdě moderátorka politických rozhovorů Terezie Tománková

Jak to vypadá v zákulisí politických rozhovorů? Co se děje předtím, než politikové přijdou do studia? Snaží se moderátorku naklonit na svoji stranu? O tom si Jožka Kubáník na rozhlasové Pohovce povídal s moderátorkou politických rozhovorů Terezií Tománkovou.

Sympatická novinářka vystudovala žurnalistiku na Univerzitě Palackého v Olomouci, v roce 2000 se stala reportérkou a parlamentní zpravodajkou televize Prima, následně byla jednou z moderátorek hlavní zpravodajské relace. Od roku 2014 moderuje také diskuzní pořad TV Prima Partie, který byl později přejmenován na Partii Terezie Tománkové.

„Jsem z Valašska a nikdy to nebude jinak,” usmívá se oblíbená moderátorka z Brumova-Bylnice a vypráví, jak často domů na Valašsko jezdí a jak moc pro ni jsou moravské kořeny důležité.

V rozhovoru ale mluví i o její nejviditelnější roli, kterou je moderování nedělního politického pořadu Partie Terezie Tománkové. „Pořád něco čtu, pořád poslouchám rozhovory, sleduji sociální sítě,” vyjmenovává a mluví i o rozdílu mezi politiky a političkami. „My ženské jsme jiné, máme jiný způsob myšlení než pánové. A já mám ráda, když ke mně do studia chodí ženy političky,” přiznává moderátorka.

A jak je to s plánováním hostů, tedy velmi zaneprázdněných politiků? „Pracujeme s dlouhodobým plánem Partií, máme hosty pozvané i několik týdnů dopředu, abychom se jednou trefili do jejich časového programu. „Ale pokud se pak něco stane, tak na to musíme reagovat, i kdyby to bylo uprostřed noci,” říká Terezie Tománková a přidává konkrétní příklad. „Když v sobotu večer pan premiér a pan vicepremiér oznámili, že sklad ve Vrběticích podle nich vyhodili do povětří ruští agenti, tak jsme okamžitě hned v sobotu až do noci měnili hosty,” poodhaluje zákulisí sledovaného pořadu.

Jožka Kubáník ze zákulisí rozhovoru prozrazuje:

Terezie Tománková patří k těm nemilejším a nejvstřícnějším hostům. Odpoví na každou SMS, je vstřícná a těším se, že vyjde i naše domluva potkat se osobně na divadelním představení.
Jožka Kubáník

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související